Volledig scherm
© ANP

Zeilberg moet huiswerk voor gymzaal overdoen

DEURNE - Deurne-Zeilberg vroeg 572.907 euro subsidie aan voor een nieuwe gymzaal, maar de gemeente houdt vast aan de toegezegde 360.000. Ook is de onderbouwing van de begroting te mager, aldus wethouder Helm Verhees. 

Het plan van Deurne-Zeilberg voor een nieuwe gymzaal krijgt de handen van de gemeente Deurne nog niet op elkaar. Het financiële gedeelte moet aangepast en voor 15 juni weer ingeleverd worden, aldus wethouder Helm Verhees.

Het gevraagde subsidiebedrag is veel te hoog, liet hij weten. ,,We staan nu in het plan met een bijdrage van 572.907 euro. Terwijl we hebben aangegeven dat het maximale bedrag 360.000 is.” Daarnaast is de onderbouwing van de overige inkomsten, zoals sponsorgelden, te mager. Zeilberg is sinds 2015 bezig met de plannen. De huidige gymzaal werd in september van dat jaar gesloten en is rijp voor de sloop. Alle gebruikers moesten gedwongen uitwijken. 

Het eerste plan, dat in de zomer van 2016 werd ingediend, wees de gemeente af. Het tweede plan werd in februari 2017 ingeleverd. De werkgroep gymzaal Zeilberg en het bestuur van Den Draai gaan hierin uit van een verbouwing van gemeenschapshuis Den Draai. De grote zaal wordt omgevormd tot multifunctionele zaal waarin ook gegymd kan worden. 

Verbouwing
De gemeente wil graag meewerken aan een verbouwing, aldus Verhees. ,,Maar zij willen het gebouw uitbreiden met meer ruimtes. Deze willen ze inzetten voor commerciële verhuur. Daar zijn we als gemeente niet voor. Wij vinden dat de nu aanwezige ruimtes multifunctioneel gemaakt moeten worden.”  De huidige gymzaal wordt op korte termijn gesloopt, laat Verhees weten. ,,Het gebouw is onveilig en we gaan het niet renoveren.” 

In Zeilberg wordt met enige opluchting gereageerd op het nieuws. ,,Ze zeggen niet meteen 'nee'”, zegt Monique van den Berkmortel namens de werkgroep. ,,We krijgen nog een kans om het meer handen en voeten te geven.” Ze kunnen zeker iets met de opmerkingen van de wethouder. ,,Maar die 360.000 was het bedrag waarmee we de oude gymzaal konden renoveren. Nu komt er een nieuwe multifunctionele zaal voor terug. We moeten met nog meer argumenten komen waarom we dit eenmalige bedrag vragen. Den Draai is een commerciële onderneming die ruimtes op gaat offeren voor een gymzaal voor de hele gemeenschap. Die ruimtes zullen gecompenseerd moeten worden met uitbreiding. Daarnaast halen we bij de gemeente een kostenpost weg: die van het onderhoud van de oude gymzaal. We zullen goed na moeten denken hoe we alle partijen tegemoet kunnen komen.” 

  1. Deelnemers Helen uit Eindhoven en Janneke uit Deurne aan programma We Stoppen: Het voelt alsof ik niet sterk genoeg ben

    Deelnemers Helen uit Eindhoven en Janneke uit Deurne aan programma We Stoppen: Het voelt alsof ik niet sterk genoeg ben

    EINDHOVEN/DEURNE - Oktober nadert, traditioneel de maand waarin veel mensen proberen te stoppen met roken. In het kader van 'Stoptober' start op 1 oktober een speciaal project waarbij vijftig verstokte paffers zich vijf dagen lang met elkaar op laten sluiten in een kazerne in een poging van hun verslaving af te komen. Televisiecamera's van AVROTROS zullen opnamen maken voor het programma 'We Stoppen!', dat van 1 tot en met 5 oktober wordt uitgezonden op zorg.nu/westoppen. De afgelopen tijd zijn de vijftig deelnemers geselecteerd na een oproep onder meer in deze krant. Uit de in totaal honderden reacties zijn ook Janneke Dielissen uit Deurne en Helen Grady uit Eindhoven uitgekozen om mee te doen met 'We stoppen'. 

Deurne e.o.