Volledig scherm
Deurne wil een park op de plek waar ooit de Brigantijn stond. © ED

Zin in Deurnes centrumplan geschrapt na onrust bewoners

DEURNE - Bewoners van de A. van Duinkerkenstraat in Deurne zijn zich rot geschrokken van de nieuwe centrumplannen. Daarin staat dat hun huizen gesloopt moeten worden ten gunste van een park. 

Het was één zin in het dikke pak papier met plannen voor het Deurnese centrum. Een zin die tussen haakjes stond, bovendien. 

‘Het park wordt verbonden met het Wiegersbos en groenstructuur Koolhof (door op termijn sloop enkele woningen aan de A. van Duinkerkenstraat)’. 
De impact ervan op de bewoners van de vijf huurhuizen in de straat was groot.  Helemaal nadat er een brief van Bergopwaarts bovenop kwam. Daarin stond te lezen dat de woningbouwcorporatie besloten had de huurhuizen niet in de verkoop te doen. Dit omdat nog onduidelijk is wat de plannen van de gemeente zijn met de omgeving.

Aan de Hogeweg -op de plek waar ooit de Brigantijn stond- wil Deurne graag plaatsmaken voor een park dat verbonden wordt met het Wiegersbos. Zo ontstaat er volgens de gemeente een 'groene long' in het centrum.
De onrust is vooralsnog nergens voor nodig, bleek dinsdag in de vergadering van de Deurnese gemeenteraad. De zin in de centrumplannen wordt namelijk geschrapt. Met dank aan PvdA en  Progressief Akkoord/GroenLinks die het namens de bewoners op de agenda zetten. Hun amendement werd door de hele raad gesteund.

Volgens verantwoordelijk wethouder Helm Verhees zijn de plannen in een beginstadium. ,,Niks staat nog vast”, aldus Verhees. ,,Het is nooit de bedoeling geweest dat de woningen gaan verdwijnen en om onrust te veroorzaken. Maar als dat aan de hand is, schrappen we die zin meteen.” Aldus geschiedde. Verhees zal de bewoners nadere uitleg geven, liet hij gisteren weten.

Ook Bergopwaarts benadrukt dat  paniek niet nodig is. ,,Er hoeft niemand weg. Iedereen kan daar gewoon blijven. We hebben alleen van de gemeente vernomen dat er mogelijk iets staat te gebeuren daar. Daarom wachten we af en hebben we besloten de woningen niet meer te gaan verkopen. Als deze plannen er niet waren, hadden we dat besluit ook kunnen nemen. We verkopen nu eenmaal niet alle huizen.”  

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement