Volledig scherm
De zoektocht op De Brink is gestart. © Bert Jansen

Zoektocht naar auto vermiste Hans Martens en Piet Hölskens in Liessel zonder resultaat

LIESSEL - De zoektocht in Liessel naar de sinds 1974 vermiste Piet Hölskens en Hans Martens uit Asten heeft maandag niets opgeleverd. Specialisten gingen in De Brink in Liessel het water op met een speciale boot. De zoektocht was er vooral op gericht om de auto waarmee het tweetal op pad was te vinden.

Martens en Hölskens verdwenen op 16 maart 1974. Ze bezochten een aantal kroegen in de omgeving van Deurne, waaronder de ZanziBar. Ze verlieten dat café om drie uur ’s nachts. Sindsdien zijn ze nooit meer gezien.

De families van Piet en Hans waren een groot deel van maandag in Liessel aanwezig bij de zoektocht: “Vandaag was voor ons een hele spannende dag en we vinden het jammer dat er niets is gevonden. Toch blijven wij de hoop houden dat er zelfs na 44 jaar een einde komt aan alle onzekerheid over het lot van Piet en Hans. Verder willen wij iedereen bedanken die vandaag met ons heeft meegeleefd." 

Quote

Vandaag was voor ons een hele spannende dag en we vinden het jammer dat er niets is gevonden.

Families vermiste Piet Hölskens en Hans Martens

Sonarapparatuur

De afgelopen weken werd in nauw overleg met specialisten van het Team Onderwater Zoekingen van de Landelijke Eenheid een zoekactie voorbereid en een zoekgebied in de enorme plas bepaald. Er werd bij de zoektocht gebruik gemaakt van een speciale boot die beschikt over hoogwaardige sonarapparatuur: “Sonarapparatuur zendt geluidssignalen uit en ‘luistert’ vervolgens naar de weerkaatsing ervan. Zo scant deze apparatuur de bodem af. Op deze manier kunnen wij bijvoorbeeld personen of voorwerpen onder water detecteren”, vertelt een specialist van het team.

De politie zegt een heel goed beeld te hebben gekregen van de bodem van De Brink. Alles is vastgelegd en experts gaan de resultaten verder analyseren. Daarna wordt bekeken of er nog mogelijkheden zijn om verder onderzoek te doen. Of en op welke manier dat gaat gebeuren, is op dit moment niet duidelijk. De families van de vermiste vrienden zijn maandag aan het eind van de middag op het politiebureau op de hoogte gebracht van de resultaten.

Verjaren

Er is een petitie 'Geen enkele moord mag verjaren' opgestart die reeds door bijna 2000 mensen is getekend. Sinds 2006 kan een moord in Nederland niet meer verjaren, tenzij het slachtoffer vóór 1988 is vermoord. Dat vinden de opstellers van de petitie onterecht.

Klik op de blokken voor meer informatie over de vermissing

Volledig scherm
De plaats in Liessel waar wordt gezocht naar de vermiste mannen. © Tonny Peeters
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement