Volledig scherm
PREMIUM
Het monument bij de Sint-Joriskerk aan de Jorislaan in Eindhoven dat verwijst naar de laatste dag van de zelfstandige gemeente Stratum, 31 december 1919. © Michel Theeuwen

100 jaar Groot Eindhoven 1920-2020: Geschiedenisboek met inbreng inwoners

EINDHOVEN - Zelf altijd al uw verhaal over de geschiedenis van Eindhoven kwijt gewild? Liefst in een boek? Hier is de kans, want het project 100 jaar Groot Eindhoven 1920-2020 neemt ook verhalen van en door inwoners op. Niet alleen in een boek, ook op een expositie over de historie vanaf 1816. 

,,De inbreng van Eindhovenaren is heel waardevol", zegt Hans Horsten die als co-auteur optreedt naast initiatiefnemer Thom Aussems. ,,Want de geschiedenis begint bij de gewone man en daar hoort het ook te eindigen. Die kringloop moet in het boek en de expositie te zien zijn.” En Aussems ziet in de mensen uit de stad ‘een onvoorstelbare bron’ voor verhalen, anekdotes. Dat soort verhalen maar ook foto's of bewegende beelden willen de schrijvers 'ophalen' in de stad. Wie denkt een interessante bijdrage te kunnen leveren, kan mailen.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven