20 gewonden na elektrocutie tijdens kampioenenviering hockeyploeg in Mol

videoOp een hockeyterrein in het Belgische Mol zijn zaterdagavond twintig mensen gewond geraakt bij een incident met een hoogspanningslijn boven het terrein tijdens een kampioenenviering. Dat bevestigt burgemeester Wim Caeyers (CD&V) aan Het Laatste Nieuws. Slingers die de lucht in werden geschoten, maakten contact met een hoogspanningslijn, waardoor stroom naar het hek werd geleid. Vier mensen zijn er erg aan toe maar ze zijn buiten levensgevaar, aldus burgemeester Caeyers.

Mensen die in de buurt van de omheining stonden, werden getroffen door de stroominslag. De slachtoffers werden afgevoerd naar de ziekenhuizen in Geel en Mol. Van de twintig personen zijn er vier zwaargewond met tweedegraads brandwonden. De slachtoffers zijn allemaal personen tussen acht jaar en tachtig jaar, zowel spelers als toeschouwers.

Om 18 uur ging er een hockeywedstrijd door van de U19 meisjes van hockeyclub Inter Mol. “Bij het vieren van de titel liep het mis. Slingers werden de lucht in geschoten en deze kwamen in aanraking met een hoogspanningslijn. De elektriciteit baande zich via de grond een weg van het hockeyveld richting de elektriciteitskast van de club. Deze is dan ook verwoest”, vertelt een aangeslagen Molse burgemeester Wim Caeyers. “Al bij al denk ik dat we van een nog grotere ramp gespaard gebleven zijn. Vele aanwezigen waren onder de indruk van het gebeuren en krijgen momenteel begeleiding van slachtofferhulp.”

De schade aan het clubhuis is aanzienlijk, aldus Bart Van Bruggen, trainer bij HC Inter Mol. 

hockey stockfoto Getty Images stockadr
Volledig scherm
hockey stockfoto Getty Images stockadr © Getty Images