Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

41-jarige verdachte twee jaar later aangehouden voor gewelddadige insluiping in Eindhoven

EINDHOVEN - De politie heeft afgelopen week een verdachte aangehouden van een insluiping in 2017 met geweld in een woning aan de Bouvigne in Eindhoven. Dit gebeurde na een DNA-match met gevonden DNA van destijds. 

Op vrijdagmiddag 11 augustus 2017 is een 73-jarige vrouw thuis in haar woning aan de Bouvigne. Plotseling ziet ze een vreemde man in haar huis. Ze spreekt hem aan, waarop hij haar omver duwt en er snel vandoor gaat. De vrouw loopt enkele kneuzingen op. 

Forensisch specialisten vonden na de insluiping onbekend DNA van de mogelijke verdachte en hebben dat veiliggesteld en opgeslagen in de DNA-databank van het Nederland Forensisch Instituut (NFI). Ook kregen ze camerabeelden in handen die samen met het DNA ze op het juiste spoor zetten naar de verdachte. Afgelopen week vond er een match plaats op basis van het afgenomen DNA in 2017 en konden ze de verdachte aanhouden. 

De verdachte, een 41-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is donderdag voorgeleid en zal zich binnenkort moeten gaan verantwoorden.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven