Volledig scherm
© Thinkstock

Acht maanden cel na dolle rit door Helmond

DEN BOSCH - Een Rotterdammer moet acht maanden de cel in na een dollemansrit door Helmond. Door rood rijden, te hard rijden, bijna een jongetje ondersteboven rijden. Pas nadat hij op de Julianalaan in Helmond een andere wagen schampte, kwam de Ford tot stilstand. 

Een dollemansrit door Helmond op 19 juni komt de Rotterdammer Jonatan M. (30) op acht maanden cel te staan. Het merendeel van de straf krijgt hij niet voor zijn verkeersgedrag, maar omdat er een wapen en een kilo hennep in de wagen werden aangetroffen.

Getuigen

Getuigen hadden weliswaar gezien dat niet M. achter het stuur van de Ford zat, maar toch meldde hij zich bij de politie en nam hij alle schuld op zich. De officier van justitie eiste twee weken geleden een jaar cel.

De rit begon nadat er bij zwembad De Wissen hoogoplopende ruzie ontstond tussen twee groepen mannen. Een van hen rende naar het kassahokje en riep dat er werd geschoten. Een personeelslid zag inderdaad iemand met een wapen. Meteen gingen de poorten dicht om de volop spelende vakantiejeugd te beschermen. De mannen sprongen in auto’s en spoten weg.

In samenwerking met indebuurt Helmond