Volledig scherm
De bom die werd gevonden bij werkzaamheden op het Stadhuisplein in Eindhoven. © Facebook / Politie Eindhoven

Amerikaanse granaat gevonden op Stadhuisplein Eindhoven

EINDHOVEN - Bij graafwerkzaamheden op het Stadhuisplein in Eindhoven is woensdagmiddag een oude Amerikaanse oorlogsgranaat gevonden. Dat meldt de politie.

Die kreeg eerst een melding dat er iets met een boom zou zijn. “Daar aangekomen bleek het zo te zijn dat er één ‘o’ te veel in het woord zat. Het bleek om een bom te gaan", aldus de politie.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft de granaat opgehaald. Op de Oirschotse Heide is de bom tot ontploffing gebracht.

Op één van de foto's zijn de granaatscherven te zien. Die zaten nu in de grond. Als de granaat bovengronds was afgegaan op het Stadhuisplein dan hadden de scherven in de rondte gevlogen.

Volledig scherm
De scherven van de bom nadat die op de heide veilig tot ontploffing was gebracht. © Facebook / Politie Eindhoven
  1. 
‘Quarantainekosten coronavirus zijn voor reiziger’, zegt organisatie reisbranche ANVR
    PREMIUM
    coronavirus

    ‘Quaran­tai­ne­kosten coronavi­rus zijn voor reiziger’, zegt organisa­tie reisbran­che ANVR

    BREDA/ADEJE - Reizigers die in quarantaine moeten vanwege het coronavirus lopen het risico dat ze voor behoorlijk wat extra kosten komen te staan. Extra nachten, maaltijden, een andere terugvlucht worden in de meeste gevallen niet gedekt door de verzekering. Dat zegt Frank Oostdam, voorzitter van het bestuur van de ANVR, brancheorganisatie voor bedrijven in de reisbranche.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven