Volledig scherm
De bom die werd gevonden bij werkzaamheden op het Stadhuisplein in Eindhoven. © Facebook / Politie Eindhoven

Amerikaanse granaat gevonden op Stadhuisplein Eindhoven

EINDHOVEN - Bij graafwerkzaamheden op het Stadhuisplein in Eindhoven is woensdagmiddag een oude Amerikaanse oorlogsgranaat gevonden. Dat meldt de politie.

Die kreeg eerst een melding dat er iets met een boom zou zijn. “Daar aangekomen bleek het zo te zijn dat er één ‘o’ te veel in het woord zat. Het bleek om een bom te gaan", aldus de politie.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft de granaat opgehaald. Op de Oirschotse Heide is de bom tot ontploffing gebracht.

Op één van de foto's zijn de granaatscherven te zien. Die zaten nu in de grond. Als de granaat bovengronds was afgegaan op het Stadhuisplein dan hadden de scherven in de rondte gevlogen.

Volledig scherm
De scherven van de bom nadat die op de heide veilig tot ontploffing was gebracht. © Facebook / Politie Eindhoven
  1. Heimlichgreep nodig bij tv-kok Hugo Kennis als hij zich tijdens 5 Uur Live verslikt
    update

    Heimlich­greep nodig bij Eindhoven­se tv-kok Hugo Kennis als hij zich tijdens 5 Uur Live verslikt

    Kijkers van 5 Uur Live zagen tv-kok Hugo Kennis vanmiddag plots hoestend uit beeld verdwijnen. Tijdens een gesprek van presentatoren Daphne Bunskoek en Caroline Tensen begint de chef flink te kuchen. Als Bunskoek vraagt of het goed met hem gaat, rent Kennis uit beeld. Achter de schermen wordt er een heimlichgreep bij hem uitgevoerd. Na vijf pogingen lukte dat, vertelde hij in RTL Boulevard.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven