Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP

Anderhalf jaar cel voor Eindhovenaar die kwetsbare vrouwen uitbuitte

DEN BOSCH - De rechtbank veroordeelt  Eindhovenaar Leon L. t tot anderhalf jaar cel omdat hij vanaf 2017 twee vrouwen heeft uitgebuit. In een derde aanklacht werd hij vrijgesproken.  Volgens het vonnis richtte de man zich specifiek op kwetsbare vrouwen.

Het OM wilde hem (46) veertig maanden in de cel, omdat het om drie vrouwen ging, waaronder zijn toenmalige echtgenote. Hij zocht op internet naar vrouwen met geestelijke en financiële problemen, legde contact, ging een relatie aan en stelde dan voor dat ze de prostitutie ingingen. Dat regelde hij verder en hij vroeg de helft van de verdiensten. De rechtbank vindt dat mensenhandel. 

Voor de zaak van een slachtoffer ziet ze echter te weinig bewijs. Juist die vrouw zou hij meer dan vele tonnen hebben ontnomen, maar door de vrijspraak wordt ook haar claim terzijde geschoven. De twee anderen krijgen twintig mille terug en ook de staat moet hij tienduizend euro betalen. 

Van de achttien maanden cel is een half jaar voorwaardelijk, met een extra-lange proeftijd van drie jaar en een contactverbod met zijn slachtoffers.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven