Volledig scherm
© Bert Jansen

Asbest vrij bij schuurbrand in Gemert

GEMERT - Bij een brand in een schuur van een woning aan de Wassenaarstraat in Gemert is in de nacht van dinsdag op woensdag asbest vrijgekomen.

Volgens de brandweer gaat het daarbij om een beperkte hoeveelheid, die op het terrein van de eigenaar van de schuur terecht is gekomen. ,,En dus niet op openbaar terrein", verklaart een woordvoerder van de brandweer. De eigenaar is daarom zelf verantwoordelijk voor het (laten) opruimen van de asbest.

De brand ontstond rond 3 uur naast de schuur, maar sloeg al snel over óp de schuur. De oorzaak is nog onbekend. De brandweer had het vuur snel onder controle.

  1. Verhalenserie van het ED over de A67: ‘Dit is pure regiojournalistiek’
    Achter de schermen

    Verhalense­rie van het ED over de A67: ‘Dit is pure regiojour­na­lis­tiek’

    De snelweg A67 begon in 1963 als een enkelbaans weg tussen Veldhoven en Waalre. Anno 2020 is het een overbelaste en dichtgeslibde slagader tussen de Antwerpse haven en het Duitse Ruhrgebied. Met grote milieuproblemen en talloze ongelukken met veel betreurde slachtoffers. ,,Zijn we daarvoor immuun geworden?” vroeg onze fotograaf René Manders zich af. ,,Kunnen we daar in het Eindhovens Dagblad eens ruim aandacht aan besteden?”