Volledig scherm
PREMIUM
De Eindhovenaar die vorige zomer graven schond en urnen stal, is in 2017 ook al veroordeeld voor 'satanistische feiten'. Hij bekladde toen kerken en kapellen in de regio. In Knegsel stak hij een bijbel in brand.

Eindhovenaar (23) opende kindergraven in Veldhoven, lichaam van baby zoek

DEN BOSCH - De 23-jarige Eindhovenaar die verdacht wordt van diefstal van urnen, heeft vorig jaar in Veldhoven twee kindergraven geopend. De resten van een te vroeg geboren baby zijn verdwenen. Bij een tweede graf kwam hij niet tot de kist. De man is in 2017 ook al veroordeeld voor ‘satanistische feiten’.

Dat bleek woensdagochtend tijdens een procedurele zitting van de Bossche rechtbank. Die laat de verdachte over enkele weken vrij uit voorarrest. Hij kan dan onmiddellijk in behandeling bij de GGzE. Anders zou hij onderaan een lange wachtlijst komen. Rechtbank, OM, zijn advocate en ook de man zelf willen dat de behandeling zo snel mogelijk begint  ,,Ik wil niet meer de persoon zijn die ik was”, zei hij . Hij snapt niet hoe hij tot zijn daden is gekomen. Hij zegt dat er ‘niks in het babygraf lag’, maar dat kan niet kloppen volgens het OM.

  1. Eindhovense Emma met gipsvlucht naar huis gebracht: ‘Het was aan boord heel gezellig’

    Eindhoven­se Emma met gipsvlucht naar huis gebracht: ‘Het was aan boord heel gezellig’

    De eerste en enige gipsvlucht van het jaar bracht vandaag zeven pistepechvogels van Oostenrijk naar Rotterdam The Hague Airport. Emma Lievers uit Eindhoven is een van hen. Zij ging op een van de pistes van Saalbach onderuit en vreest nu voor een gescheurde kruisband. De vlucht met andere pechvogels vond ze prettig: gedeelde smart is halve smart. ,,Het was aan boord heel gezellig”, zegt ze. ,,En het is fijn om van deur tot deur gebracht te worden.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven