Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Betrapte autodief doet of hij slaapt om aan politie te ontkomen in Budel

BUDEL -  Op de Hanendijk in Budel is dinsdagavond een autodief op heterdaad betrapt. Om te voorkomen dat hij opgepakt zou worden, deed de dief snel alsof hij in de auto lag te slapen. De man is aangehouden. 

Dinsdagnacht gingen er in Budel meerdere autoalarmen af doordat een man aan de portieren aan het voelen was. Op de Hanendijk had hij blijkbaar een openstaande auto getroffen en was uitgebreid aan het onderzoeken wat hij uit de auto mee kon nemen. 

Dat heeft een voorbijganger gezien. Op het moment dat de man doorhad dat hij op heterdaad betrapt was, deed hij alsof hij in de auto in slaap was gevallen in de hoop dan niet opgepakt te worden. Dat werkte niet. De man is aangehouden en vastgezet voor verder onderzoek. 

  1. Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaarden bij pinautomaten
    PREMIUM

    Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaar­den bij pinautoma­ten

    DEN BOSCH - Drie jonge Roemenen hebben volgens het Openbaar Ministerie (OM) zeker 26 keer hoogbejaarde mensen overvallen bij pinautomaten. Ze maakten honderden euro’s per keer buit. Een advocaat had een opvallend betoog: zijn cliënt kan er niks aan doen, want is als Roma opgevoed met het idee dat misdaad mag. Dat zei de advocaat vrijdagochtend bij de rechtbank in Den Bosch, tijdens een voorbereidende zitting.