Volledig scherm
PREMIUM
Vorige week werd de gijzeling van de vriendin van Ad K. voor de tweede keer met twaalf dagen verlengd. © Getty Images/iStockphoto

Bij verkering ben je de klos, vriendin van moordverdachte uit Helmond gegijzeld

HELMOND - Het liefje van de Helmondse moordverdachte Ad K. is door de Amsterdamse rechtbank gegijzeld. Een zeldzaam middel. Maar hoe effectief is het? "Niet iedereen kan goed 'zitten'."

Een uurtje koffiepauze, een uurtje luchten en één keer in de week douchen. "Voor de rest zit je in je cel en word je ontzettend met jezelf geconfronteerd", zegt AD-journalist Koen Voskuil. "Ik zat nog in zo'n oud Huis van Bewaring met stalen tralies en stalen balkons. Het was allemaal ontzettend spartaans. Ik geloof wel dat mensen op die manier kunnen worden gebroken."

  1. Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaarden bij pinautomaten
    PREMIUM

    Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaar­den bij pinautoma­ten

    DEN BOSCH - Drie jonge Roemenen hebben volgens het Openbaar Ministerie (OM) zeker 26 keer hoogbejaarde mensen overvallen bij pinautomaten. Ze maakten honderden euro’s per keer buit. Een advocaat had een opvallend betoog: zijn cliënt kan er niks aan doen, want is als Roma opgevoed met het idee dat misdaad mag. Dat zei de advocaat donderdag bij de rechtbank in Den Bosch, tijdens een voorbereidende zitting.

In samenwerking met indebuurt Helmond