Volledig scherm
Brand bij woonzorgcomplex in Eindhoven. © Bert Jansen

Brand bij woonzorgcomplex Lunet zorg in Eindhoven

EINDHOVEN - Bewoners van Lunet zorg in Eindhoven stonden in de nacht van donderdag op vrijdag tijdelijk op straat door een brand. De brand ontstond door kortsluiting in de meterkast van het complex.

Lunet zorg huisvest een dertigtal bewoners met een verstandelijke beperking. Toen de brandweer aankwam, stonden alle bewoners al buiten. 

Door de brand ontstond er een flinke rookontwikkeling in het complex. Nadat de brand onder controle was en het complex geventileerd werd, konden de bewoners het gebouw weer in.

Zowel de brandweermannen als het personeel hebben de bewoners gerustgesteld en hen mee naar binnen begeleid. Een van de bewoners raakte overstuur door de spanning en is in een ambulance behandeld. Niemand raakte gewond.

Volledig scherm
Brand bij woonzorgcomplex in Eindhoven. © Bert Jansen
  1. Pinguïns bij kanaal in Helmond? Zwarte weduwe in Eindhoven? ‘Stadsmensen herkennen dieren niet meer’

    Pinguïns bij kanaal in Helmond? Zwarte weduwe in Eindhoven? ‘Stadsmen­sen herkennen dieren niet meer’

    EINDHOVEN - Zouden er echt pinguïns zitten bij het kanaal in Helmond, zoals iemand laatst doorgaf? Op de meldkamer van de Dierenambulance in Zuidoost-Brabant weten ze inmiddels wel beter. Ze krijgen hier meldingen van de gekste dieren in nood. ,,Het lijkt of vooral mensen uit de stad dieren niet meer herkennen‘’, zegt Pascale Attema van de meldkamer in Eindhoven. Samen met haar collega's zette ze de meest opvallende meldingen op een rij.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (5%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (29%)
6975 stemmen