Volledig scherm
Brand bij woonzorgcomplex in Eindhoven. © Bert Jansen

Brand bij woonzorgcomplex Lunet zorg in Eindhoven

EINDHOVEN - Bewoners van Lunet zorg in Eindhoven stonden in de nacht van donderdag op vrijdag tijdelijk op straat door een brand. De brand ontstond door kortsluiting in de meterkast van het complex.

Lunet zorg huisvest een dertigtal bewoners met een verstandelijke beperking. Toen de brandweer aankwam, stonden alle bewoners al buiten. 

Door de brand ontstond er een flinke rookontwikkeling in het complex. Nadat de brand onder controle was en het complex geventileerd werd, konden de bewoners het gebouw weer in.

Zowel de brandweermannen als het personeel hebben de bewoners gerustgesteld en hen mee naar binnen begeleid. Een van de bewoners raakte overstuur door de spanning en is in een ambulance behandeld. Niemand raakte gewond.

Volledig scherm
Brand bij woonzorgcomplex in Eindhoven. © Bert Jansen
  1. Bijna duizend spiegelhouders van VDL ETG Projects voor mega-telescoop in Chili
    PREMIUM
    VIDEO

    Bijna duizend spiegelhou­ders van VDL ETG Projects voor me­ga-telescoop in Chili

    EINDHOVEN - Astronomen en sterrenkundigen over de hele wereld kijken er naar uit. Scherpe beelden uit de verste uithoeken van het heelal gemaakt met de extreem grote telescoop (ELT) op een 3000 meter hoge berg in Chili. Maar voordat deze bijna een miljard euro kostende installatie van de Europese Zuidelijke Sterrewacht (ESO) in 2024 in gebruik wordt genomen, moet er veel werk verzet worden. Onder andere bij VDL ETG Projects in Eindhoven.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven