Volgens een verdachte uit  Aarle-Rixtel zetten kroegbazen meteen een alcoholvrij biertje klaar als hij binnenkomt. Hij had dronken vorig jaar een caravan in brand gezet.
Volledig scherm
PREMIUM
Volgens een verdachte uit Aarle-Rixtel zetten kroegbazen meteen een alcoholvrij biertje klaar als hij binnenkomt. Hij had dronken vorig jaar een caravan in brand gezet. © ANP

Brandstichter Aarle-Rixtel is niet geholpen met celstraf: ‘Het probleem is de vrouw, de alcohol is een gevolg’

DEN BOSCH - Hij heeft een strafblad vol dronken rijden en andere drankfeiten. Dat hij vorige zomer een caravan in brand stak, was ook nadat hij ‘er flink wat op had’. Maar toch is alcohol geen probleem. “Het probleem is de vrouw, de alcohol is een gevolg”, lachte een man uit Aarle-Rixtel donderdag in de rechtbank.

Pascal S. (48) lacht veel. Het is een mechanisme, zag een deskundige: hij lacht de problemen weg of bagatelliseert het allemaal. En dat doet hij ook met een op zich levensgevaarlijke toestand september vorig jaar. Hij was, zoals zo vaak, op vakantiepark 't Wolfsven in Mierlo. Hij, en zijn vrouw, houden wel van een borreltje en de laatste ging regelmatig stappen met een andere campinggast. Dat schoot opeens verkeerd bij Pascal S. ‘Ik stook z’n kiet aan’, riep hij en even later sloegen de vlammen uit een caravan.