Betonmixer komt niet meer van zijn plek in Eindhoven omdat hij vast staat in zijn eigen lading

Video + updateEINDHOVEN - Zolang het vochtig is en in beweging, kom je niet zomaar vast te zitten in een laag cement. Maar als het de kans krijgt om zelfs maar een klein beetje uit te harden, en je staat erin, kom je niet  meer van zijn plek. Dat merkte ook de chauffeur van een betonmixer vrijdag toen hij met zijn voertuig vast kwam te zitten in zijn eigen lading.

Een betonmixer kon vrijdag aan het begin van de middag niet wegrijden bij het stoplicht op de Geldropseweg in Eindhoven. Hij stond namelijk vast in zijn eigen lading.

De chauffeur stond te wachten voor het stoplicht, toen hij wat aparte geluiden van achter hem hoorde komen. In zijn spiegel zag hij een deel van zijn lading op de weg liggen. Dat kwam doordat de molen was afgebroken. Daardoor kwam meteen een flinke hoeveelheid van de lading op de weg terecht. Daarna liep de molen geleidelijk leeg. 

De vrachtwagen kon niet meer van zijn plek komen. Een toevallig voorbijrijdende ambulance heeft de weg afgezet. Met een graafmachine wordt het cement weggehaald en in een vrachtwagen geladen. Inmiddels kan de vrachtwagen alweer rijden. Daar maken de hulpdiensten gebruik van. Door de wagen naar voren en achter te laten rijden, kan de lading uit de molen gehaald worden. 

Vast in zijn eigen lading in Eindhoven.
Volledig scherm
Vast in zijn eigen lading in Eindhoven. © Bert Jansen

In samenwerking met indebuurt Eindhoven