Volledig scherm
De uitgebrande kliko's in Rijpelberg © ED

Containers aangestoken op verschillende plekken in Helmondse wijk

HELMOND - In de Helmondse wijk Rijpelberg zijn in de nacht van zondag op maandag verschillende kliko's in brand gestoken. De politie en de wijkbeheerders roepen getuigen op zich te melden. 

Om hoeveel containers het precies gaat, is onduidelijk. In ieder geval in de straten Rijpelplein, Peelhof, Gooisehof en Baroniehof werden kliko’s aangestoken. ,,We hopen dat mensen iets hebben gezien of camerabeelden kunnen delen met ons”, zegt Alex van Deursen, de hoofdbeheerder van het whatsapp-netwerk in de Rijpelberg. ,,Het is jammer dat dit gebeurt. Eigenlijk ging het net zo goed weer in de wijk.”

Rijpelberg kreeg vorig jaar te maken met de nodige autobranden, net als andere buurten in Helmond. Maar de rust keerde terug, mede doordat de Rijpelberg volledig whatsapp-proof werd gemaakt. ,,Dat wil zeggen dat iedereen in de wijk toegang heeft tot het netwerk. Er zijn vijftien subgroepen, die in totaal de hele Rijpel beslaan. Er is voldoende geflyerd om mensen op het bestaan van deze groepen te wijzen”, aldus Van Deursen.

Hoe groot de schade precies is, is niet bekend. De gemeente Helmond is verantwoordelijk voor het opruimen van de rotzooi.    

Volledig scherm
De uitgebrande kliko's in Rijpelberg © ED

In samenwerking met indebuurt Helmond

Poll

Natuurlijk heet Helmond tijdens carnaval ...

Natuurlijk heet Helmond tijdens carnaval ...

  • Keiebijtersstad (33%)
  • Kattegat (30%)
  • Keiestad (37%)
1670 stemmen