Volledig scherm
De garageboxen in Beek en Donk waar de fietsen en gereerdschap uit werden gestolen. © Politie Gemert-Bakel

Dappere vrouw springt op auto van dief in Beek en Donk en wordt meters meegesleurd op motorkap

BEEK EN DONK - Een vrouw uit Beek en Donk is maandagmiddag gewond geraakt bij een dappere poging om een dief tegen te houden. Ze zag bij thuiskomst hoe een man haar garage aan het leegruimen was. Voordat de dief kon wegrijden, sprong ze op de motorkap. Daarna werd ze een flink stuk meegesleurd. 

Ze ontdekte de diefstal uit haar garage aan de Beukenlaan afgelopen maandag rond 15.00 uur. Een man van rond de dertig jaar laadde onder meer haar twee elektrische fietsen en gereedschappen in een witte Volkswagen Caddy. Stomverbaasd vroeg ze de man waar hij mee bezig was. Hij gaf haar geen antwoord, maar stapte wel snel in zijn auto, om er met spullen en al vandoor te gaan.

Meegesleurd

De vrouw liet dat echter niet gebeuren. Pardoes ging ze voor het busje staan. De inbreker liet zich daar alleen niet tegenhouden en reed langzaam tegen haar been, om haar aan de kant te duwen. 

Daarop stapte de vrouw nog niet opzij. Sterker: ze sprong op de motorkap, om zo het zicht van de man te belemmeren. Wat volgde was een gevaarlijke strijd, waarbij de dief in zijn auto hard voor- en achteruit reed, en steeds hard remde. Het had geen succes: de vrouw hield stevig vast en bleef op de motorkap zitten. 

Quote

De vrouw riep luid om hulp, maar kon op een zeker moment niet anders dan loslaten

Luide roep om hulp

Toch kwam er een moment dat de Beek en Donkse zich gewonnen moest geven. De dief reed in zijn Caddy het Beukenpad op, en begon steeds sneller te rijden. De vrouw riep luid om hulp, maar kon op een zeker moment niet anders dan loslaten. Bij haar val op de grond raakte ze lichtgewond. 

Eenmaal terug thuis belde ze de politie, waar ze aangifte heeft gedaan. Na een paar dagen is er nog altijd geen spoor van de dief. Daarom heeft de politie Gemert-Bakel nu de hulp van het publiek ingeroepen. Wie de dief of zijn witte Volkswagen Caddy denkt te herkennen, kan contact opnemen. 

  1. Verhalenserie van het ED over de A67: ‘Dit is pure regiojournalistiek’
    Achter de schermen

    Verhalense­rie van het ED over de A67: ‘Dit is pure regiojour­na­lis­tiek’

    De snelweg A67 begon in 1963 als een enkelbaans weg tussen Veldhoven en Waalre. Anno 2020 is het een overbelaste en dichtgeslibde slagader tussen de Antwerpse haven en het Duitse Ruhrgebied. Met grote milieuproblemen en talloze ongelukken met veel betreurde slachtoffers. ,,Zijn we daarvoor immuun geworden?” vroeg onze fotograaf René Manders zich af. ,,Kunnen we daar in het Eindhovens Dagblad eens ruim aandacht aan besteden?”