Volledig scherm
© Getty Images

Dode klant leidt politie naar mensenhandelaars Valkenswaard

DEN BOSCH - Een mensenhandelzaak, waarbij een koppel uit Valkenswaard is betrokken, kwam aan het licht omdat hun slachtoffer de politie belde omdat ze een dode klant op bed had.

De man stierf een natuurlijke dood. Maar terwijl de politie met de prostituee praatte, zagen ze op haar computer dat iemand op een seksadvertentie reageerde en vervolgens antwoord kreeg. Dat moest dus iemand anders zijn dan de vrouw zelf.

Verstandelijk beperkt

Het onderzoek kwam bij mensenhandelspecialiste officier van justitie Ingrid Masselink. Zij ontdekte dat de advertentie werd beheerd door een 30-jarige vrouw uit Valkenswaard. Die was een vriendschapsrelatie aangegaan met het verstandelijk beperkte slachtoffer en trok bij haar in. Dat deed even later ook haar vriend (35).

Quote

Het slachtof­fer is op schandali­ge wijze uitgebuit. Ze hadsoms geen tijd om te douchen. Rond Kerst waren er ruim 200 afspraken in 43 dagen.

Ingrid Masselink, Officier van justitie

Masselink zegt dat de twee het slachtoffer op schandalige wijze hebben uitgebuit. Er zijn berichten waarin deze smeekt om wat rust, ze heeft soms geen tijd om te douchen tussen twee klanten door. Rond kerst waren er ruim 200 afspraken in 43 dagen. Bij arrestatie bleek het koppel accounts te hebben bij nogal wat webshops, betaald door hun slachtoffer. Ook lag er bijna twee ons cocaïne in huis.

Tranen 

Hun zaak komt in februari voor de rechter. Advocaten vroegen of de twee tijdelijk vrij mochten uit voorarrest. Ze zouden onschuldig zijn, en enkel vriendendiensten hebben verricht. De vrouw smeekte de rechter in tranen om vrijlating, ze mist haar dochtertje. De rechters begrepen dat, maar houden de twee toch achter tralies.