Vrouw (62) uit Sterksel overleden bij ongeval op A2: aangehouden vrachtwagenchauffeur werd mogelijk onwel

VIDEOEINDHOVEN - Op de A2 bij knooppunt De Hogt bij Eindhoven heeft maandagochtend een dodelijk ongeval plaatsgevonden. Een 62-jarige automobiliste uit Sterksel kwam om het leven door een kop-staart-aanrijding met twee vrachtwagens. De chauffeur van de achterste vrachtwagen, een Poolse man, is aangehouden. Er zijn volgens de politie indicaties dat hij onwel is geworden. 

Er was een vermoeden dat de Pool eerder op de dag een ander ongeluk veroorzaakte, meldt de politie. Dit zou op de A67 bij Eersel hebben plaatsgevonden. Daar liep een auto schade op maar raakte niemand gewond. Uit het voorlopige onderzoek is gebleken dat hij niet betrokken was bij het ongeval op de A67. 

Het onderzoek naar het ongeluk op de A2 gaat door. Wellicht werd de buitenlandse chauffeur vlak voor het noodlottige moment onwel. ,,De man heeft mogelijk zelf niet veel van de aanrijding meegemaakt”, laat de officier van dienst van de politie weten.

Verwondingen

De auto, met de vrouw als enige inzittende, reed tussen twee vrachtwagens in toen het ongeval gebeurde. De auto is totaal vernield.

De Poolse chauffeur is daarna aangehouden. Hij werd in verband met zijn verwondingen naar een ziekenhuis vervoerd. Om 17.45 uur meldt de politiewoordvoerder dat hij daar nog steeds ligt. De man is nog niet verhoord. Het is niet bekend hoe ernstig hij gewond is. 

Van de chauffeur werd een blaastest afgenomen voordat hij naar het ziekenhuis vervoerd werd. Uit die test bleek dat de man geen alcohol had gedronken.

Dashcam

De politie Oost-Brabant zegt op zoek te zijn naar getuigen van het ongeval. Het liefst met dashcambeelden. De politie verzoekt diegenen contact op te nemen met hun verkeersspecialisten via 0900-8844.

Onderzoek

De A2 was lange tijd in noordelijke richting dicht ter hoogte van knooppunt De Hogt. Dat zorgde voor zowel op de A2 als A67 voor lange files. Verkeer werd omgeleid via de randweg N2.

Volledig scherm
Het ongeval op de A2 wordt onderzocht door de politie. © Bert Jansen
Volledig scherm
De twee vrachtwagens die betrokken raakten bij het ongeval op de A2. Het voertuig van de automobilist werd aan de andere zijde geraakt. © Bert Jansen
  1. Experts over raadsleden-enquête: ‘Woorden coalitie en oppositie vallen te vaak’
    PREMIUM

    Experts over raadsleden-enquête: ‘Woorden coalitie en oppositie vallen te vaak’

    EINDHOVEN - Leden van gemeenteraden in deze regio geven zichzelf een voldoende voor het functioneren van de raad en voor zichzelf als raadslid. Maar het werk neemt toe en wordt complexer. Er zijn zorgen; de versplintering, de gedrochten van samenwerkingsverbanden, de beklemming van de coalitie-oppositie-verhouding. Dat blijkt uit de enquête onder raadsleden in Zuidoost-Brabant waarover het ED zaterdag publiceerde. We vroegen twee deskundigen wat hen opvalt in de resultaten. John Bijl is directeur van Perikles-instituut, traint en coacht politici, raden en provinciale staten in het effectiever politiek bedrijven. Hij schrijft veelvuldig over dit onderwerp. De uit Aarle-Rixtel afkomstige Henk Bouwmans is directeur van de Nederlandse vereniging voor Raadsleden.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven