Volledig scherm
Foto ter illustratie. © DG

Een enkeltje naar de rechter: man in Eindhoven voor vierde keer betrapt op rijden zonder rijbewijs

EINDHOVEN - Een ezel stoot zich geen tweemaal aan dezelfde steen? Van die uitspraak heeft een 21-jarige Rotterdammer blijkbaar nog nooit gehoord. Hij werd zaterdag in Eindhoven voor de vierde keer betrapt op het rijden zonder rijbewijs. Maar dat niet alleen: hij reed ook veel te hard én hij had gedronken.

De man reed met 108 kilometer per uur over de Professor Doctor Dorgelolaan in Eindhoven. Een weg waar een maximum snelheid van 50 kilometer per uur geldt. Alsof die overtreding nog niet erg genoeg is, zat de bestuurder ook nog eens met een slok op achter het stuur. En dat alles zonder rijbewijs.

Omdat het al de vierde keer was dat de man betrapt werd op het rijden zonder rijbewijs, kreeg hij volgens Team Verkeer Oost-Brabant meteen een dagvaarding mee. Hij mag zich binnenkort gaan verantwoorden voor de rechter.

  1. Werkstraf geëist tegen Eindhovense advocaat voor mishandeling en bedreiging
    PREMIUM

    Werkstraf geëist tegen Eindhoven­se advocaat voor mishande­ling en bedreiging

    BREDA - Voor de gewelddadige escalatie van de heimelijke relatie met zijn minnares en bedreiging en mishandeling van zijn echtgenote is tegen een Eindhovense advocaat een taakstraf van 100 uur geëist. Volgens de aanklager heeft de advocaat een voorbeeldfunctie en zit de maatschappij niet op zijn agressieve gedrag te wachten. Ze eiste daarom bovendien een voorwaardelijke celstraf van drie maanden met een behandeling van zijn temperament als de reclassering dat nodig vindt.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven