Peter van C. uit Eindhoven stal in vier jaar tijd 468.741,69 euro.
Volledig scherm
PREMIUM
Peter van C. uit Eindhoven stal in vier jaar tijd 468.741,69 euro. © ANP XTRA

Eindhovenaar stal jarenlang tonnen van Vitalis wegens gokverslaving

DEN BOSCH - Een dilemma voor het Openbaar Ministerie. Wie bijna een half miljoen verduistert, verdient een flinke straf. Maar er moet ook geld terugbetaald worden en als hij in de cel zit, kan hij niet werken om dat te verdienen. En dus hoorde een Eindhovenaar slechts twee maanden eisen, plus terugbetaling van ruim 450.000 euro.

Eindhovenaar Peter van C. (36) zat al heftig te trillen in het strafbankje, dinsdagmiddag in de Bossche rechtszaal, maar schrok zichtbaar toen de officier van justitie het totale bedrag noemde. In vier jaar tijd stal hij 468.741,69 euro. Zeker zo schokkend: hij kon bijna drie jaar ongestoord zijn gang gaan bij zorginstelling Vitalis. Daar verdween bijna drie ton. De rest haalde hij weg bij een volgende baas: een groothandel in Bladel.

  1. In beeld: parken in Eindhoven en Helmond goed bezocht tijdens eerste zonnige zaterdag in ‘intelligente lockdown’
    Fotoreportage

    In beeld: parken in Eindhoven en Helmond goed bezocht tijdens eerste zonnige zaterdag in ‘intelli­gen­te lockdown’

    HELMOND/EINDHOVEN - De zon scheen zaterdag en wie naar buiten keek, zag geen wolkje aan de lucht. Het was wederom een prachtige lentedag, die we het liefst buiten doorbrengen. Ware het niet dat we zo veel mogelijk binnen moeten blijven, om de verspreiding van het corona virus tegen te gaan. Toch was het redelijk druk in de parken in Helmond en Eindhoven. Een fotoreportage:

In samenwerking met indebuurt Eindhoven