Volledig scherm
Een Glock 9 mm pistool, zoals onder andere bij een Eindhovenaar is gevonden. Volgens hem was het ding van Dennis Struijk

Eindhovens wapenarsenaal ‘was van Dennis Struijk’

DEN BOSCH - Een wapenarsenaal dat in april bij een Eindhovenaar werd gevonden was niet voor de handel, maar kwam van de geliquideerde crimineel Dennis Struijk. Dat gold ook voor de bijna twee ton cash: de erfenis voor zijn kinderen.

Officier van Justitie Erna Vrijhoeven verdenkt Johannes H. (33) van wapenhandel. De lijst gevonden wapens is zelfs voor een geharde misdadiger als Dennis Struijk gewoon te groot: hij vult een A4 en alle bekende namen komen voor: Glock, Mauser, Smith&Wesson, Beretta, tot een Scorpion-machinepistool toe.

Speurders vonden ook allerlei zoekvragen op de computer van H.. Dat was niet voor handelsdoeleinden, zei zijn advocate Lily van Poucke maandagmiddag in de Bossche rechtbank. Haar cliënt is filmliefhebber en daar kwamen die namen ook voorbij.

De Eindhovenaar was een soort opslagplaats. Naast de wapens had hij ook geld in bewaring. Bij hem thuis lag 25 mille, bij zijn moeder 165.000. Ook dat was van Dennis geweest en bestemd voor diens kinderen.

Cocaïne

Blijft er acht ons cocaïne over. Voor de handel, denkt Vrijhoeven. In bewaring, zegt de man. Volgens de advocate was dat te bewijzen. De man had zelf camera’s op zijn voor- en achterdeur staan. Als de politie die afkijkt, ziet ze dat het geen komen en gaan bij die deuren is, zoals normaal bij dealers. Dat was onbegonnen werk, zei de officier van justitie, de politie zou 72 dagen non-stop beelden moeten bekijken. En dat zou ook geen bewijs zijn: ook al komen er in twee maanden maar twee mensen op bezoek: die kunnen goed elk vierhonderd gram kopen.

Hoe het allemaal precies zit, moet half februari duidelijk worden. Dan komt de zaak voor de rechter, met naast de man ook zijn moeder en vriendin. Voorlopig blijft hij in voorarrest.

 1. Oud-spelers en supporters over het ploeterende PSV
  PREMIUM

  Oud-spe­lers en supporters over het ploeteren­de PSV

  EINDHOVEN - Twee punten, vijftien tegengoals en drie rode kaarten. Cijfers van de laatste zes wedstrijden die de diepe crisis bij PSV illustreren. Hoe krijgen ze in Eindhoven de boel weer op de rit en is Mark van Bommel daar nog de juiste trainer voor? We vroegen het oud-spelers, supporters en andere betrokken bij de club. Vooral de smalle selectie, slechte aankopen en een flinke dosis pech worden genoemd als redenen voor de dramatische resultaten. In een kampioenschap heeft eigenlijk niemand nog vertrouwen.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

 • Armindo Bruma (6%)
 • Timo Baumgartl (48%)
 • Olivier Boscagli (2%)
 • Kostas Mitroglou (16%)
 • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen