Op het schoolplein van De Klimboom in Eindhoven zijn de afgelopen weken diverse vernielingen gepleegd.
Volledig scherm
Op het schoolplein van De Klimboom in Eindhoven zijn de afgelopen weken diverse vernielingen gepleegd. © BS De Klimboom

Eindhovense basisschool De Klimboom baalt van vandalisme

EINDHOVEN - Basisschool De Klimboom aan de St. Norbertuslaan in Eindhoven wordt de laatste tijd geconfronteerd met vandalisme rondom school. 

 In korte tijd zijn diverse speeltoestellen op het plein van de school in Stratum vernield. Ook wordt er fikkie gestoken en lachgas gebruikt. De lege patronen blijven achter op het schoolplein. De school heeft vorige week én begin deze week aangifte gedaan bij de politie. De schade wordt geschat op zo'n 700 euro. 

Mooie hut gesloopt

,,Het is gewoon niet te geloven, wat ze allemaal aanrichten bij ons op school”, zegt conciërge Hans Koolen verontwaardigd. ,,Een hele mooie hut van wilgentakken is gedeeltelijk gesloopt en ook zijn touwen van het klimrek doorgesneden. Ook is er geprobeerd brand te stichten.” Of er een relatie is met de maatregelen rondom corona,  waardoor jongeren meer aan huis gekluisterd zijn en zich 's avonds vervelen, weet Koolen niet. ,,Het speelt in elk geval sinds een week of twee.” 

Quote

Het zou heel fijn zijn als de politie wat vaker zou surveille­ren

Hans Koolen , conciërge De Klimboom

Om herhaling te voorkomen laat de school 's avonds de verlichting in de hal zoveel mogelijk branden, ter afschrikking. ,,We hebben ook aangifte gedaan. Het zou heel fijn zijn als de politie wat vaker zou surveilleren.” Koolen wijst er op dat het schoolterrein in principe openbaar is. ,,Het is ook niet heel erg dat jongeren hier rondhangen 's avonds, zolang ze maar niks vernielen of rotzooi achterlaten.”  

De politie laat desgevraagd weten dat de zaak haar aandacht heeft. Er wordt extra toezicht gehouden. De wijkagent overlegt met de school en jongerenwerk over de aanpak van de overlast. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven