Volledig scherm
Explosief Ekkersrijt Son. © Fotopersburo BertJansen

Explosief gevonden tijdens graafwerkzaamheden op Ekkersrijt in Son

SON - Op bedrijventerrein Ekkersrijt in Son werd woensdagochtend een bijzondere ontdekking gedaan. Tijdens graafwerkzaamheden stuitten werklieden op een explosief dat onder de grond lag.

De brandweer van Woensel werd rond 10.20 uur opgeroepen voor een buitenbrand op Ekkersrijt. Tijdens het graven kwamen er vuurverschijnselen in de grond van het bouwterrein. Eenmaal ter plaatse bleek het te gaan om een explosief

Het gaat hoogstwaarschijnlijk om een fosforgranaat die is geraakt tijdens de werkzaamheden. De Explosieven Opruimingsdienst van de Landmacht doet onderzoek naar het voorval en probeert te achterhalen wat voor explosief het precies was. 

  1. Feestfilmpje met Snollebollekes in de prijzen bij wielergala UCI

    Feestfilm­pje met Snollebol­le­kes in de prijzen bij wielergala UCI

    GUILIN - Het filmpje werd al ruim anderhalf miljoen keer bekeken door wielerliefhebbers: een massa aan wielerfans springend en dansend op ‘Links Rechts’ van Snollebollekes op de Col du Latauret tijdens de afgelopen Tour de France. En het filmpje is nu ook nog eens in de prijzen gevallen, want de internationale wielerbond UCI eerde de video met de Buzz Video of the Year Award tijdens het wielergala in het Chinese Guilin.