De beroving vond plaats aan de Enodedreef. Foto is ter illustratie.
Volledig scherm
De beroving vond plaats aan de Enodedreef. Foto is ter illustratie. © Google Streetview

Gewapende straatroof in Nuenen, drie tieners aangehouden

NUENEN - Drie tieners worden ervan verdacht zaterdag een straatroof te hebben gepleegd op de Enodedreef in Nuenen. Lang hebben ze alleen niet van hun buit kunnen genieten. Kort na de beroving konden agenten het drietal aanhouden, zo meldt de politie op haar website.

Het is zaterdag rond kwart voor vijf in de middag als de politie een melding binnen krijgt over een beroving van drie personen op de Enodedreef. Onder bedreiging van een knalvuurwapen en een stroomstootwapen wordt een slachtoffer gedwongen een tas af te geven. Niet veel later gaan de daders er in een auto vandoor.

De politie krijgt door de oplettendheid van de slachtoffers goede informatie over de belagers, waardoor hun identiteit snel achterhaald kan worden. Kort na de eerste melding krijgen agenten de daders op de Bosstraat in Valkenswaard in het oog. Omdat ze mogelijk in het bezit zijn van een vuurwapen, worden de verdachten met de benodigde doortastendheid aangehouden.

De verdachten zijn 18, 14 en 15 jaar oud en komen respectievelijk uit Nistelrode, Valkenswaard en Veldhoven. Tijdens hun aanhouding zijn ze in het bezit van hun geroofde spullen, de wapens die bij de overval gebruikt werden en een auto. De slachtoffers hebben hun eigendommen terug gekregen.