Volledig scherm
© Bert Jansen

Granaat ontploft bij Eindhovense woning van broer geliquideerde crimineel

EINDHOVEN - Bij een woning aan de Eindhovense Zilvermeeuwlaan is donderdagnacht een ontploffing geweest, waarschijnlijk door een handgranaat. Het gaat om het huis van de broer van de geliquideerde Aran de Jong. Vorige week was er ook al een aanslag op het pand. Niemand raakte gewond. De politie is bezig met een onderzoek.

Buurtgenoten werden even na half twee opgeschrikt door een ontploffing. De politie kreeg tegen tweeën een melding. Een ogenschijnlijk kogelwerend groot raam aan de voorzijde van het met camera’s behangen pand is zwaar beschadigd. De bewoners waren thuis ten tijde van de explosie, maar raakten niet gewond. 

Datzelfde raam vertoonde vanaf vorige week dinsdag al grote gaten. Dat zou door een baksteen zijn gekomen. Augustus vorig jaar zagen straatbewoners ook een gaatje. De politie onderzoekt mogelijke verbanden.

Aran de Jong

Het met camera’s behangen huis is van de broer (49) van de in 2012 geliquideerde drugssmokkelaar Aran de Jong. 

Volledig scherm
De ruit van het huis vertoont grote barsten. © Bert Jansen
  1. Opera Philip Glass komt binnen als een massief blok
    PREMIUM

    Opera Philip Glass komt binnen als een massief blok

    RECENSIE - Een opera als geen ander. Zo mag je Einstein on the Beach van Philip Glass gerust noemen. Geen clichématig klef verhaaltje in aria’s en duetten, maar een koor dat notennamen en cijfers zingt, vaak in onnavolgbaar hoog tempo en moordende afwisseling. Daarachter elektronische orgels die de snelheid nog opdrijven met pompende baslijnen en hoog wervelende slingers van tonen. Als rustpunt dienen kalm voorgedragen teksten.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven