Volledig scherm
© Thinkstock

Greep uit kassa fietsenzaak: verdachte na onderzoek opgepakt in Helmond

BEEK EN DONK/HELMOND - De politie heeft deze week in Helmond een man opgepakt die op woensdag 12 juni een greep uit de kassa deed bij Fietsvakman van den Berg in Beek en Donk. Dat meldt de politie.

Het ging om een zaak aan het Heuvelplein. De ondernemer probeerde de man op 12 juni nog tegen te houden maar toen de dader een mes liet zien, koos de ondernemer voor zijn veiligheid. De dader ging er vervolgens vandoor.

De politie meldt nu dat er een uitgebreid onderzoek is geweest. De verdachte werd dinsdag opgepakt mede dankzij camerabeelden en tips. De man die is opgepakt heeft geen vaste woon- of verblijfplaats en wordt ook van andere zaken verdacht. Hij zit in de cel. 

Het is niet bekend wat de dader had buitgemaakt op 12 juni.

  1. Verhalenserie van het ED over de A67: ‘Dit is pure regiojournalistiek’
    Achter de schermen

    Verhalense­rie van het ED over de A67: ‘Dit is pure regiojour­na­lis­tiek’

    De snelweg A67 begon in 1963 als een enkelbaans weg tussen Veldhoven en Waalre. Anno 2020 is het een overbelaste en dichtgeslibde slagader tussen de Antwerpse haven en het Duitse Ruhrgebied. Met grote milieuproblemen en talloze ongelukken met veel betreurde slachtoffers. ,,Zijn we daarvoor immuun geworden?” vroeg onze fotograaf René Manders zich af. ,,Kunnen we daar in het Eindhovens Dagblad eens ruim aandacht aan besteden?”