Volledig scherm
Het lichaam werd zondagochtend gevonden achter woningen aan de Tongelresestraat in Eindhoven. © Bert Jansen

Het is vaker onrustig in de Eindhovense buurt waar zondag een dode man werd gevonden, identiteit nog steeds onbekend

EINDHOVEN - De vondst van een dode man op straat, zondagmorgen vroeg in Eindhoven, stelt de politie voor een raadsel. Wie de man is en of het om een misdrijf gaat, is nog niet duidelijk. Omwonenden reageren geschokt. 

Het lichaam van de man werd rond kwart over zeven 's ochtends door een buurtbewoner gevonden op een parkeerplaats achter woningen aan de Tongelresestraat. Het slachtoffer had volgens de politie verwondingen aan het hoofd maar die waren ogenschijnlijk niet ernstig. Ook de manier waarop het lichaam lag toen het werd aangetroffen, riep vragen op. De man lag met het hoofd onder een van de geparkeerde auto's, en met de benen recht.

Sectie

Het lichaam van de man is zondag in het ziekenhuis onderzocht op inwendige verwondingen. Maandag wordt sectie verricht door het Nederlands Forensisch Instituut. De identiteit van het slachtoffer is nog niet vastgesteld. Voor zover bekend gaat het niet om een bewoner van een van de aangrenzende woningen. Het complex bestaat uit benedenwoningen en een galerij met bovenwoningen. In een straatje aan de achterzijde liggen parkeerplaatsen en garages en schuren.

Buurtbewoners toonden zich geschokt toen ze later op de dag hoorden wat zich op de binnenplaats achter hun woningen had afgespeeld. De parkeerplaats is niet afgesloten. ,,Er staan ook regelmatig vreemde auto's", stelt een bewoonster. Andere bewoners stellen dat ze meer dan eens onbekenden op de binnenplaats zien.

De garages en schuren die op het parkeerterrein uitkomen, zijn volgens hen eigendom van de bewoners. Overlast zeggen ze niet te hebben ervaren. ,,Wel van de Shisha Lounge een stuk verderop in de straat. Gelukkig is die nu gesloten." Het is in de buurt wel vaker onrustig. Vorige zomer werd bijvoorbeeld één van de bovenwoningen in het complex verwoest als gevolg van een ontploffing en een brand. Het appartement is sindsdien dichtgetimmerd.

De politie startte zondag een grootschalig onderzoek. De technische recherche voerde een sporenonderzoek uit. Buurtbewoners werden ondervraagd. Zij hebben vanuit hun woning geen of maar beperkt zicht op het parkeerterrein.

Videobeelden van zondag 26 mei:

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen