Volledig scherm
© ANP XTRA

Hof ontneemt vier ton Eindhovens drugsgeld

DEN BOSCH - De Eindhovense drugscrimineel Peter S. en zijn vriendin moeten samen ruim vier ton terugbetalen aan de staat. In hoger beroep ontneemt het gerechtshof dat geld omdat het crimineel verdiend is. De rechtbank sprak de twee eerder grotendeels vrij.

Peter S. (56) geldt als een van de grote jongens in de drugswereld. Hij kreeg ooit dertien jaar cel (“daar moet je heel wat voor doen” zei een raadsheer van het hof), zijn huis aan de Rondweg werd in 2010 beschoten met mitrailleurs en hij zou miljoenen hebben verdiend.

Het hof laat hem nu 180 mille terugbetalen, zijn vriendin krijgt een wat hogere rekening van ruim twee ton. Dat geld heeft zij in de loop der jaren cash gestort op haar rekening. Het komt volgens haar van haar kledingwinkeltje maar dat kan niet kloppen, aldus de uitspraak. Ze heeft al die jaren ook haar boodschappen en benzine cash betaald.

Peter S. werd in 2013 gefouilleerd op Schiphol. Hij had een vreemde riem om en toen de douane vroeg wat dat was, zei hij dat er 180.000 euro in zat. Hij nam meteen de benen, ondanks de vele bewaking en beveiliging wist hij te ontkomen. Volgens hem riep hij maar wat, het hof neemt zijn woorden serieus en ontneemt het geld.

Wegens het witwassen kregen de twee vorige maand straffen van vijf maanden cel en tweehonderd uur werken.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven