Volledig scherm
PREMIUM
Het gerechtshof denkt tussen februari en april volgend jaar haar zaak te behandelen, zonder verder onderzoek waar de advocaten om had gevraagd. © Bert Jansen

Hoger beroep van Helmondse hamermoord na vonnis van zeven jaar komt pas volgend jaar voor het gerechtshof

DEN BOSCH - Er komt geen laatste onderzoek in het hoger beroep van de Helmondse Suzanne de V. Zij werd januari vorig jaar veroordeeld tot zeven jaar cel omdat ze haar partner met een hamer doodsloeg. Het gerechtshof denkt tussen februari en april volgend jaar haar zaak te behandelen, zonder verder onderzoek waar de advocaten om hadden gevraagd.

Quote

Na een ruzie vond ze zichzelf terug op straat, onder het bloed. Haar partner lag dood in de slaapkamer

Een van de voornaamste redenen van de rechtbank om de Helmondse (32) eerder liefst zeven jaar op te leggen, was omdat ze het de jonge vrouw kwalijk nam dat deze niet vertelde wat er de fatale nacht precies was gebeurd. Zelf bezweert ze dat ze zich dat niet kan herinneren. Na een ruzie vond ze zichzelf terug op straat, onder het bloed. Haar partner lag dood in de slaapkamer. Deze had, zo bevestigde iedereen inclusief de rechtbank, haar leven jarenlang tot een hel gemaakt. Maar hoe ze aan de hamer kwam –in een slaapkamer- en waar en hoe ze had geslagen, kon ze niet vertellen.

Op verzoek van advocate Leonie van Grinten was al onderzocht of haar cliënte deed alsof ze geheugenverlies had. Daar zag een deskundige ‘geen aanwijzingen voor’. Nu is onderzocht hoe aannemelijk het was dat ze zich niks kon herinneren. Maar dat was een verkeerde vraag, vond de pleitster. Ze wilde weten hoe aannemelijk het was dat de vrouw niks heeft waargenomen. Eerst is er waarnemen, dan pas sla je dat op en wordt het een herinnering.”

  1. Experts over raadsleden-enquête: ‘Woorden coalitie en oppositie vallen te vaak’
    PREMIUM

    Experts over raadsleden-enquête: ‘Woorden coalitie en oppositie vallen te vaak’

    EINDHOVEN - Leden van gemeenteraden in deze regio geven zichzelf een voldoende voor het functioneren van de raad en voor zichzelf als raadslid. Maar het werk neemt toe en wordt complexer. Er zijn zorgen; de versplintering, de gedrochten van samenwerkingsverbanden, de beklemming van de coalitie-oppositie-verhouding. Dat blijkt uit de enquête onder raadsleden in Zuidoost-Brabant waarover het ED zaterdag publiceerde. We vroegen twee deskundigen wat hen opvalt in de resultaten. John Bijl is directeur van Perikles-instituut, traint en coacht politici, raden en provinciale staten in het effectiever politiek bedrijven. Hij schrijft veelvuldig over dit onderwerp. De uit Aarle-Rixtel afkomstige Henk Bouwmans is directeur van de Nederlandse vereniging voor Raadsleden.

In samenwerking met indebuurt Helmond