Volledig scherm
De fietsster kwam op de Vasco de Gamastraat in Valkenswaard na een val onder de truck terecht. Ze overleed ter plekke. © Bert Jansen

In Valkenswaard verongelukte fietsster is 77-jarige vrouw uit Veldhoven

VELDHOVEN/VALKENSWAARD - De fietsster die woensdag om het leven kwam na een aanrijding met een vrachtwagen in Valkenswaard, is een 77-jarige vrouw uit Veldhoven. Dat maakte de politie donderdagochtend bekend.

De vrouw fietste op de Vasco da Gamastraat in Valkenswaard en kwam in aanrijding met een truck, viel, en kwam onder de truck terecht. Hulpverleners rukten massaal uit, maar konden niet voorkomen dat de vrouw ter plekke aan haar verwondingen overleed. 

Er is nog niets bekend over de oorzaak van het ongeval. De chauffeur van de truck legde na het ongeval een verklaring af op het politiebureau.

De Vasco da Gamastraat was na het ongeval enkele uren afgesloten in verband met onderzoek.

  1. Onderzoek naar groot aantal zelfdodingen onder Brabantse jongeren

    Onderzoek naar groot aantal zelfdodin­gen onder Brabantse jongeren

    HELMOND - De stichting 113 Zelfmoordpreventie is op zoek naar ouders die in 2017 hun kind hebben verloren door suïcide. In dat jaar verdubbelde het aantal zelfdodingen door jongeren in de leeftijd tot 20 jaar bijna. In 2016 ging het nog om 48 kinderen, in 2017 om 81. In een kwart van deze gevallen gaat het om een Brabantse jongere. Per 100.000 jongeren gaat het in deze provincie om bijna 7 door suïcide overleden tieners. Ook in Gelderland is het aantal relatief hoog: 5 per 100.000.