Volledig scherm
Justitie: zoon verdacht van moord op moeder uit Maarheeze

Justitie: zoon verdacht van moord op moeder uit Maarheeze, voorarrest verlengd

EINDHOVEN - De Eindhovenaar (40) die in het paasweekend werd opgepakt vanwege de dood van zijn moeder, wordt door justitie vooralsnog verdacht van moord/doodslag. Zijn voorarrest is verlengd met het maximale aantal van veertien dagen.

Zondagmiddag meldde de 40-jarige Eindhovenaar zich op het politiebureau met de mededeling dat hij ‘iets doms’ had gedaan, of woorden van gelijke strekking. Toen agenten naar zijn appartement aan het Methusalemplein reden, vonden ze het lichaam van zijn moeder. De 71-jarige vrouw, afkomstig uit Maarheeze, was door een misdrijf om het leven gekomen.

Aanklacht is voorlopig

Wat er in het appartement is voorgevallen is nog onduidelijk. Is er bijvoorbeeld sprake van een ongeluk of van een bewuste daad? Vooralsnog verdenkt het Openbaar Ministerie hem in ieder geval van moord/doodslag. Die voorlopige tenlastelegging, zoals de aanklacht officieel heet, kan de komende maanden nog veranderen als alle onderzoeken van de politie zijn afgerond.

De zoon werd zondagmiddag meteen aangehouden en verscheen woensdag bij de rechter-commissaris. Die besliste dat er genoeg reden was om hem veertien dagen langer vast te houden. Dat is het maximale aantal dagen. Over twee weken wordt opnieuw gekeken of zijn voorarrest moet worden verlengd.

Verbazing

Bekenden van het gezin spraken hun verbazing uit over de dood van de moeder. Zover bekend had zij juist een sterke band met haar zoon. Dat had ook te maken met het verleden. Zonder op de details in te gaan: de twee hadden op privégebied het nodige voor de kiezen gehad.  Beiden worden beschreven als lieve, sociale mensen.

  1. Ongeval met bus met tientallen kinderen op snelweg bij Oirschot, A58 Tilburg - Eindhoven nog uren dicht
    Video

    Ongeval met bus met tientallen kinderen op snelweg bij Oirschot, A58 Tilburg - Eindhoven nog uren dicht

    OIRSCHOT - Op de A58 bij Oirschot is woensdagmiddag rond 16.45 uur een ongeval gebeurd met een bus met 70 inzittenden. Het gaat om 54 Belgische kinderen van 6 tot 12 jaar, 15 begeleiders en hun chauffeur. Bij het ongeluk waren ook vier personenauto's betrokken. Een inzittende van één van de vier zat bekneld en is door de brandweer bevrijd. Volgens Rijkswaterstaat blijft de weg nog tot ongeveer 21.00 uur dicht.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven