Volledig scherm
Tommie van der Burg werd in april 2015 in zijn auto doodgeschoten bij Van der Valk in Eindhoven. Patrick V. werd veroordeeld tot 22 jaar. © Bert Jansen

‘Kroongetuige in liquidatiezaak Tommie van der Burg uit Eindhoven’

EINDHOVEN - Het Openbaar Ministerie heeft opnieuw een deal gesloten met een kroongetuige. Dat zegt advocaat Nico Meijering naar aanleiding van een bericht in De Telegraaf.

Het is de derde keer binnen een jaar dat het OM een kroongetuige inzet. Het gaat dit keer om een getuige in de zaak rond Eindhovenaar Patrick V., die een straf uitzit voor de moord op Tommie van der Burg in Eindhoven in april 2015. V. is vorig jaar veroordeeld tot 22 jaar cel voor de moord en een eerdere poging tot doodslag.

Maandag dient een pro-formazitting in Den Bosch rond het hoger beroep. Het OM zegt tijdens de zitting nader in te gaan op de ‘getuige’. Meijering begrijpt niet waarom in deze zaak een kroongetuige wordt ingezet. ,,Het moet een ultiem middel zijn voor het OM. Maar in deze zaak is dat niet aan de orde omdat mijn cliënt al veroordeeld is.’'

Het motief van de moord op Van der Burg is nooit opgehelderd. Hij was een bekende naam in het criminele milieu. Ruzie in de onderwereld kan de aanleiding zijn geweest maar ook een relatieconflict is een mogelijke reden.

Het OM sloot eerder in twee andere zaken ook een overeenkomst met een kroongetuige. Nabil B. getuigt over een reeks liquidaties in de regio Utrecht en Tony de G. over een liquidatie in Breukelen.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven