Volledig scherm
De meest recente overval was woensdagavond op het tankstation aan de Pater Vogelstraat in Beek en Donk. Drie weken eerder was hier ook al een overval. © ED

Laarbeek wordt maximaal ondersteund om daders overvalgolf aan te pakken

BEEK EN DONK - De gemeente Laarbeek krijgt maximale ondersteuning van politie, Openbaar Ministerie en specialisten om de daders van de recente overvallen op te sporen en te arresteren. Dat meldt burgemeester Frank van der Meijden.

In Laarbeek en dan met name Beek en Donk vonden de afgelopen drie weken zeker zes (gewapende) overvallen plaats. Dit leidde tot veel ophef en ongerustheid in het dorp. ,,De laatste weken is de gemeente Laarbeek in het nieuws vanwege een reeks overvallen. Dat zijn niet de goede redenen om media-aandacht te krijgen. Ik leef mee met de slachtoffers die buiten hun schuld betrokken zijn geraakt bij deze overvallen. Ik hoop dat ze een dergelijke ervaring mentaal te boven komen en gebruik maken van de hulp en ondersteuning die hen geboden wordt", aldus Van der Meijden.

De burgemeester stelt nu dat Laarbeek de maximale steun krijgt van  politie, Openbaar Ministerie en specialisten. ,,Ik heb hierover dagelijks intensief contact.” Van der Meijden vindt de overvallen onacceptabel en hoopt dat naast de hulp van politie en OM ook burgers alert blijven. ,,Ik blijf een beroep doen op iedere inwoner; als u iets verdachts ziet, meld het dan direct via 112. Veiligheid en ondersteuning daarvan is een zaak van ons allemaal. Politie, gemeente, maar zeker ook inwoners kunnen elkaar daarin helpen.”

Volledig scherm
Frank van der Meijden. © Joost Duppen
  1. Kleine kermis heeft het moeilijk: ‘Ieder jaar verdwijnen er dertig dorpskermissen’
    PREMIUM

    Kleine kermis heeft het moeilijk: ‘Ieder jaar verdwijnen er dertig dorpsker­mis­sen’

    DE RIPS – Ieder jaar verdwijnen zo’n dertig kleine dorpskermissen van de evenementenkalender, stelt de Nationale Bond voor Kermisbedrijfhouders Bovak. Daardoor zijn er nu nog ‘slechts’ 1200 over van de 1500 enkele jaren geleden. Oorzaken hiervoor zijn vergrijzing in de dorpen, oplopende kosten en strengere regelgeving voor exploitanten. Desondanks genoten De Rips en Brouwhuis afgelopen weekend volop van het traditionele dorpsfeest.