Volledig scherm
Eén van loslopende paarden. © Facebook politie Eindhoven

Loslopende paarden zorgen voor consternatie in Eindhoven, één persoon gewond

EINDHOVEN - Acht paarden hebben woensdag voor een hoop consternatie gezorgd in Eindhoven door over de openbare weg te galopperen. Bij het vangen van de beesten is één persoon gewond geraakt, meldt de politie.

Agenten die een verkeerscontrole uitvoerden werden door een collega op de hoogte gesteld van de loslopende paarden. ,,Dit is natuurlijk levensgevaarlijk. Direct hierop braken wij onze controle af en sprongen in de auto’', aldus een van de betrokken agenten in een bericht op Facebook.

Op verschillende plekken in de wijken Vaartbroek, Blixembosch werden de paarden uiteindelijk gevangen. De eigenaar heeft daarna de beesten opgehaald.

Voor zover bekend is één persoon gewond geraakt.

 1. Eindhovense Emma met gipsvlucht naar huis gebracht: ‘Het was aan boord heel gezellig’

  Eindhoven­se Emma met gipsvlucht naar huis gebracht: ‘Het was aan boord heel gezellig’

  De eerste en enige gipsvlucht van het jaar bracht vandaag zeven pistepechvogels van Oostenrijk naar Rotterdam The Hague Airport. Emma Lievers uit Eindhoven is een van hen. Zij ging op een van de pistes van Saalbach onderuit en vreest nu voor een gescheurde kruisband. De vlucht met andere pechvogels vond ze prettig: gedeelde smart is halve smart. ,,Het was aan boord heel gezellig”, zegt ze. ,,En het is fijn om van deur tot deur gebracht te worden.”
 2. Jimmy Rosenberg: meer dan gewoon een talent
  PREMIUM

  Jimmy Rosenberg: meer dan gewoon een talent

  Het is alsof er een vloek rust op gitaarwonderkinderen: Jason Becker kreeg op twintigjarige leeftijd de spierziekte ALS, Shawn Lane stierf op veertigjarige leeftijd door aanhoudende gezondheidsproblemen en Jimmy Rosenberg (39) heeft een diep tragisch levensverhaal. Het goede nieuws: na jaren van misère door drugsverslavingen, een zelfmoordpoging, de dood van zijn moeder en zijn zoon, een hartstilstand, twee hartaanvallen, een herseninfarct en twee hersenbloedingen leeft de Helmonder nog. En bovenal: hij speelt weer voor publiek.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven