De man uit Helmond is opgepakt als loverboy en wordt verdacht van mensenhandel.
Volledig scherm
De man uit Helmond is opgepakt als loverboy en wordt verdacht van mensenhandel. © Getty Images

Loverboy Helmond blijft achter tralies wegens verkrachting meisje (14)

DEN BOSCH - Hoewel een Helmondse verdachte nu werk zou kunnen krijgen en zijn zaak pas half mei voor de rechter komt, mag hij niet vrij uit voorarrest. De rechtbank vindt met name de verdenking van verkrachting van een 14-jarig meisje te heftig.

De man (31) is opgepakt als loverboy en wordt verdacht van mensenhandel. Hij zou een 21-jarige vrouw hebben mishandeld, naar Duitsland gebracht, haar paspoort afgepakt en hebben opgesloten. Ze moest binnen een jaar een ton verdienen, zou hij haar hebben toegevoegd. Volgens de Helmonder zat ze vrijwillig in de prostitutie maar toen een Eindhovens controleteam aanklopte, deed ze de deur open met een vinger op de lippen: ‘Stil hij zit binnen, ik kan niet weg’.

Slechte periode in zijn  leven

Officier van justitie Ingrid Masselink heeft nog een verdenking. In 2017 zou een Helmonds meisje met een vriend naar huis zijn gegaan. Daar was deze man ook en hij zou haar toen hebben verkracht. De man gaf gedeeltelijk toe dat hij geweld had gebruikt, maar dat was in een slechte periode in zijn leven, hij noemt zich een oplettende kalme burger. Sinds zijn gevangenneming stapelen schulden zich op. Hij heeft nu kans op werk zodat hij die kan gaan aflossen.

Masselink prees dat initiatief, maar ‘zou het niet kunnen uitleggen dat iemand die van zo’n schokkende feiten wordt verdacht, rond mag lopen’. Zeker omdat de kans op herhaling niet is uitgesloten. En ook de rechtbank vond dat zijn persoonlijk belang niet opwoog tegen dat van de vervolging.

In samenwerking met indebuurt Helmond