De schuilhut in Hulsel, waar één van de aanrandingen plaatsvond.
Volledig scherm
De schuilhut in Hulsel, waar één van de aanrandingen plaatsvond. © ED / Judith Evertse

Man (35) uit Diessen bekent aanranden van twee meiden in de Kempen

DIESSEN - De 35-jarige man die donderdagochtend werd aangehouden op verdenking van twee aanrandingen en twee pogingen daartoe in de Kempen, heeft de twee aanrandingen bekend. Dat laat een woordvoerder van het openbaar ministerie vrijdag weten.

De man meldde zich donderdagochtend zelf bij het politiebureau in Eersel. Hij heeft toegegeven dat hij twee meiden van 13 en 18 jaar in Hulsel en Casteren heeft aangerand. Ook gaf hij toe dat hij achter twee andere vrouwen is aangereden in Reusel en Bladel, aldus de persofficier. ,,Dat heeft hij ook toegegeven, maar dat leverde geen strafbaar feit op.” De man blijft nog minimaal twee weken vastzitten. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Den Bosch vrijdag besloten.

Het jongste van de twee slachtoffers werd vrijdagmiddag 15 mei in de bosjes getrokken aan de Molendijk in Hulsel. Zij werd vastgebonden en aangerand. Omdat voorbijgangers haar hoorden gillen, werd erger voorkomen. Het tweede slachtoffer was op 25 maart aan het hardlopen in Casteren toen ook zij de bosjes in werd gesleept. Net als in Hulsel gebeurde dat ter hoogte van een schuilhut. In mei werden nog twee meiden in Bladel en Reusel achtervolgd door dezelfde man.