Volledig scherm
De verdachte had begin 2016 via Instagram en WhatsApp contact met de minderjarige. Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Man bedreigt meisje (10) uit Eindhoven en eist naaktfoto's

ROTTERDAM - Tegen Zwijndrechtenaar Mohammed R. (25), die een 10-jarig meisje uit Eindhoven verzocht naaktfoto's van zichzelf op te sturen, eiste justitie donderdag een werkstraf van 120 uur, waarvan de helft voorwaardelijk.

De verdachte bekende in de Rotterdamse rechtbank dat hij begin 2016 via Instagram en WhatsApp contact met de minderjarige kreeg. Zij meldde hem direct dat ze toen 10 jaar oud was, maar de man vertelde de rechter dat niet te hebben geloofd. ,,Waarom lig je dan 's avonds tot twaalf uur met vreemden te telefoneren in je bed”, reageerde hij in tranen. De profielfoto van het kind had hij niet bekeken, omdat die 'te klein' zou zijn. 

Quote

Ik dacht dat ze volwassen was

Mohammed R.

Hij bedreigde de leerlinge uit groep 7 met verkrachting en 'grote problemen voor je familie' als zij geen naaktfoto met haar gezicht naar hem zou opsturen. Dat heeft ze niet gedaan. Hij schreef dat hij haar had achtervolgd, hij haar geil vond en dat hij haar mee zou nemen als ze niet aan zijn wensen voldeed. Verdachte: ,,Ik schreef die dingen omdat ze had beloofd die te sturen en ik boos was dat ze dat nog niet had gedaan. Ik dacht dat ze volwassen was.’’

Angst

Zelf zond hij een foto van een mannelijk geslachtsdeel, dat het meisje direct verwijderde van haar toestel. Het kind sliep 's nachts niet meer van angst en in tranen heeft ze het contact met de Zwijndrechtenaar opgebiecht aan haar moeder. Zij deed aangifte tegen de man. Later trof de politie de door Mohammed R. geuite bedreigingen op haar telefoon en een afbeelding van de man met zijn nichtje.

De verdachte mag - als het aan het OM ligt - twee jaar lang geen contact hebben met minderjarigen zonder aanwezigheid van volwassenen en moet controles van politie op zijn mobieltje en computers toestaan. Uitspraak over twee weken.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen