Volledig scherm
stockpzc stockadr arrestatie politie aanhouding handboeien © Eldridge Pentury

Man en vrouw aangehouden voor reeks woninginbraken in Zuidoost-Brabant

SON EN BREUGEL / VALKENSWAARD / BEEK EN DONK - De politie heeft afgelopen vrijdag een man en vrouw (allebei 47 jaar) aangehouden op verdenking van een reeks woninginbraken in Zuidoost-Brabant. Het duo zou onder meer hebben toegeslagen in Son en Breugel, Valkenswaard, Beek en Donk en het Zuid-Hollandse Spijkenisse. Het vermoeden bestaat ze nog veel meer inbraken op hun kerfstok hebben.

De aangehouden man is geen onbekende van de politie en is al vaker veroordeeld voor woninginbraken. Hij heeft geen vaste woon-of verblijfplaats. De politie kwam hem ditmaal op het spoor doordat veel van de inbraken op dezelfde wijze werden uitgevoerd. 

De vrouw, afkomstig uit Eindhoven, verscheen tijdens datzelfde onderzoek op de radar van de politie. Zij zou de man bij tenminste twee inbraken hebben geholpen.

De inbraken waar ze officieel van verdacht worden werden gepleegd sinds februari van dit jaar.

  1. Vier leerlingen mishandelen docent op Bergs Aventurijncollege: ‘Ongekend heftig en gecoördineerd’
    PREMIUM

    Vier leerlingen mishande­len docent op Bergs Aventurijn­col­le­ge: ‘Ongekend heftig en gecoördi­neerd’

    BERGEN OP ZOOM - De mishandeling van een docent op het Aventurijncollege in Bergen op Zoom door vier leerlingen van 15 en 16 jaar is een treurige primeur voor onderwijs- en zorginstelling Koraal. ,,Op elke school komt agressie voor. Maar een leerkracht die geslagen en geschopt wordt, zo heftig en gecoördineerd hebben we het nog nooit meegemaakt", zegt woordvoerder Mehlika Schopen.