Volledig scherm
© Thinkstock

Man uit Helmond schept rivaal met auto

DEN BOSCH - Met een aangereden man op de motorkap door de Heistraat in Helmond rijden. Het moet een jonge Helmondse verdachte op jeugddetentie komen te staan, vindt de officier van justitie.

Hicham Y. uit Helmond was net een paar maanden achttien jaar, toen het gebeurde. Op 13 december 2018 schepte hij volgens verschillende getuigen in de Heistraat in Helmond met een wagen een man. Dit vanwege een ruzie met die man over een telefoon.

Afgepakt

De telefoon van het slachtoffer was kort tevoren gestolen. Toen de gedupeerde daarna zijn eigen nummer belde en iemand opnam, meende hij de stem van Y. te herkennen. Daarom had de gedupeerde nu de telefoon van Y. afgepakt. 

Bij de rechtbank in Den Bosch legde Y. maandag uit dat hij juist niet op het slachtoffer was ingereden. Hij wilde wegrijden, toen het slachtoffer op de motorkap van de wagen sprong en met een ruitentikker op de voorruit begon te slaan. Hoe dan ook, de wagen kwam tot stilstand op de rotonde bij de Tolpost, de man op de motorkap vloog door de lucht en liep onder meer een gekneusde rug en knie op. Het gebeurde allemaal rond vier uur in de middag, veel getuigen op straat waren geschokt.

Drugshandel

Y. was drie maanden voor het voorval nog veroordeeld tot vijftien weken jeugddetentie, waarvan twaalf voorwaardelijk, wegens drugshandel. Officier van justitie Marjolein Westerman eiste niet dat Y. die twaalf weken alsnog uitzit.

Ze vond ook dat het jeugdstrafrecht nog steeds op Y. van toepassing is. Hij is dan wel achttien jaar en dus meerderjarig, maar mede vanwege een gebrekkige ontwikkeling, kan hij gezien worden als mentaal onvolwassen. Behandeling is nu belangrijker dan meer cel, vond de officier.

Enkelband

De officier eiste wel twaalf maanden jeugddetentie, waarvan acht voorwaardelijk. Met aftrek van zijn 96 dagen voorarrest, zou Y. die straf er nu al goeddeels op hebben zetten. Y. moet zich daarnaast laten behandelen door de GGzE, zorgen voor dagbesteding, zich laten begeleiden door de jeugdreclassering en hij krijgt een enkelband. Die had hij al eens eerder gehad en toen doorgeknipt. Dat zou hij nu niet meer doen, beloofde Y. de rechtbank.

  1. Heimlichgreep nodig bij tv-kok Hugo Kennis als hij zich tijdens 5 Uur Live verslikt
    update

    Heimlich­greep nodig bij Eindhoven­se tv-kok Hugo Kennis als hij zich tijdens 5 Uur Live verslikt

    Kijkers van 5 Uur Live zagen tv-kok Hugo Kennis vanmiddag plots hoestend uit beeld verdwijnen. Tijdens een gesprek van presentatoren Daphne Bunskoek en Caroline Tensen begint de chef flink te kuchen. Als Bunskoek vraagt of het goed met hem gaat, rent Kennis uit beeld. Achter de schermen wordt er een heimlichgreep bij hem uitgevoerd. Na vijf pogingen lukte dat, vertelde hij in RTL Boulevard.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven