Volledig scherm
© Thinkstock

Mannen uit Helmond krijgen taakstraffen voor vechtpartij

DEN BOSCH - Een nachtelijke vechtpartij in Helmond komt twee broers en een vriend op werkstraffen te staan. De broers krijgen ieder 180 uur, de vriend 120 uur omdat hij een kleiner aandeel had in het vechten.

De drie Helmonders moeten van de rechtbank in Den Bosch ook 1185 euro betalen aan een man die ze sloegen, omdat hij een gebroken neus opliep. 

Akkefietjes

Het was vechten over en weer geweest en zoals vaker bij dit soort akkefietjes was de grote vraag: wie was er eigenlijk begonnen. Niet de drie Helmondse verdachten die twee weken geleden voor de rechtbank in Den Bosch verschenen, zeiden de drie verdachten toen zelf. 

Het was een van de slachtoffers geweest die in eerste instantie had geslagen. Waarop de broers Theo en Rick E. (22 en 20) uit Helmond het strijdtoneel verlieten, in een auto samen met vriend en medeverdachte Stan van M. (20). Dit gebeurde in de nacht van 23 april 2017 in Helmond.

Rivalen

Diezelfde nacht, even later, zagen de drie hun rivalen van even daarvoor lopen bij de Hema in Helmond. Ze stopten, stapten uit de auto en het vechten begon opnieuw. Een van de slachtoffers liep daarbij een gebroken neus op. Al is ‘slachtoffer’ in dit geval een omstreden term, want de man wordt juist gezien als de aanstichter van het kwaad. Toch was hij het die aangifte deed. De officier van justitie eiste 240 uur werkstraf tegen de broers en 200 tegen hun kameraad.

In samenwerking met indebuurt Helmond