Volledig scherm
PREMIUM
De bewoner van het huis aan Helmondse Zeppelinstraat kreeg een kogel in zijn voet. Omdat de schutter naar beneden richtte was het geen poging doodslag, volgens het OM. © Chiel Timmermans

Schieten door Helmondse voordeur was zware mishandeling, geen poging tot moord

DEN BOSCH - Het schieten dwars door een Helmondse voordeur terwijl er iemand achter stond was geen poging moord, zelfs geen poging doodslag, maar een zware mishandeling, zo vindt het OM. Echter, schieten in een woonwijk heeft totaal geen pas en het moet een Veldhovense man 44 maanden cel kosten.

Wat er 1 maart in Helmond en Deurne gebeurde was een intrieste zaak, zo vond iedereen maandagochtend in de Bossche rechtbank. Een schietpartij, een woeste achtervolging vol levensgevaarlijke stunts. Een dode ook, omdat een van de vluchters uit de rijdende auto sprong en dat niet overleefde. De chauffeur probeerde even later zijn eigen leven te nemen. En dat allemaal vanwege honderd euro”, verzuchtte officier van justitie Hester van den Eijnden.

  1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.

In samenwerking met indebuurt Helmond