September vorig jaar werd Fouad Rashidi zittend in zijn auto doodgeschoten. De verdachte woonde vlakbij de Sionstraat, waar die schoten vielen. Kinderen zagen het gebeuren.
Volledig scherm
PREMIUM
September vorig jaar werd Fouad Rashidi zittend in zijn auto doodgeschoten. De verdachte woonde vlakbij de Sionstraat, waar die schoten vielen. Kinderen zagen het gebeuren. © Bert Jansen

OM eist 13 jaar cel voor doodschieten Fouad Rashidi uit Eindhoven

DEN BOSCH - Dertien jaar cel verdient de Iraanse Eindhovenaar Seyed K. volgens het OM voor het doden van zijn vriend Fouad Rashidi. Deze werd vorig jaar doodgeschoten. K. (59) zegt echter voor ‘een miljard procent’ onschuldig te zijn en ziet een foute drugsdeal. 

Officier van justitie Patrick van Hees verweet de man aanvankelijk moord. Maar die aanklacht liet hij woensdag in de Bossche rechtbank vallen. Dat zou wel erg dom zijn geweest van verdachte: schieten vlak bij zijn eigen huis, bij licht, op de openbare weg, voor het oog van vier getuigen. Geen moord, wel verwerpelijk. Rashidi had geen schijn van kans. En dit was ‘nietsontziend vuurwapengeweld, voor het oog van kinderen’.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven