Volledig scherm
PREMIUM
© ANP XTRA

Helmondse hypotheekman (54) mogelijk een jaar de cel in voor oplichting van banken

DEN BOSCH - Voor oplichting van banken, fraude en valsheid in geschrifte wil het OM een Helmonder een jaar in de cel plus een beroepsverbod.  Hij inde geld door mensen via valse contracten aan leningen te helpen. Drie medeplegers hoorden taakstraffen eisen.

Hoofdverdachte is voormalig hypotheekadviseur Govert van der L. (54). Hij had een handvol BV’s voor financieel advies. Die zijn failliet, hij zelf ook. De man ligt sinds 2010 onder de loep bij de beurswaakhond AFM. Die pakte december 2017 zijn vergunning af. Een zaak van de FIOD komt in december voor. Hij had in totaal een miljoen geleend bij klanten en dat mag niet.

  1. Ieder wil zijn ‘eigen’ stadhuis in Helmond
    PREMIUM

    Ieder wil zijn ‘eigen’ stadhuis in Helmond

    HELMOND - De een pleit voor meer groen in het plan, de ander voor meer water. De derde wil een nóg compacter ontwerp, nummer vier vraagt zich af waarom er geen parkeergarage komt. Er zijn zorgen over te veel schaduw en over onveiligheid op straat. Sommigen vinden het eerste model van het nieuwe Helmondse stadhuis beter, anderen het tweede en weer anderen wijzen beide af. Oftewel: het schiet alle kanten op tijdens de informatieavond over het Huis voor de Stad.

In samenwerking met indebuurt Helmond