Volledig scherm
© Rijnhout Media

Overtredingen bij controles in Laarbeek

LAARBEEK - Bij controles op vijf locaties in Laarbeek heeft het Peelland Interventie Team (PIT) donderdag meerdere overtredingen geconstateerd. Op één plek werd voorkomen dat een pand werd verhuurd voor de huisvesting van 10 arbeidsmigranten.

De PIT-medewerkers bezochten een pand omdat onduidelijk was welke activiteiten daarin precies plaatsvinden. Juist op dat moment was een potentiële huurder aanwezig, die interesse had om er een groepje arbeidsmigranten in te huisvesten. 

De eigenaar van het pand en de gemeente gaven aan dat die huisvesting op die plek ongewenst is, waarna de huurder afzag van zijn voornemen. Met de controle is ook voorkomen dat de eigenaar de dupe leek te worden van ’allerlei onderhuurconstructies', aldus een woordvoerder van het PIT.

Bij drie autobedrijven werden milieu-overtredingen geconstateerd, terwijl op een vijfde locatie ’zaken werden aangetroffen die tot nader onderzoek leiden'. Bij de autobedrijven ging het onder meer om de verkeerde opslag van accu's en vloeistoffen en de verkeerde verwerking en het niet opruimen van afval.

Het PIT werkt naum samen met andere instanties, waaronder gemeenten, politie en zorg- en welzijnsinstellingen.