Overvol chemisch toilet in trein Deurne: drie passagiers met klachten, van wie één naar ziekenhuis

update + videoDEURNE - Een overvol chemisch toilet was vrijdagochtend de oorzaak van gezondheidsklachten van drie passagiers van een intercity die op dat moment in Deurne reed. Eén van hen moest mee naar het ziekenhuis ter observatie.

Passagiers in de trein, een intercity van Venlo naar Eindhoven, roken de vreemde lucht en sloegen alarm. De hulpdiensten rukten vervolgens groots uit. 

Alle passagiers en personeelsleden verlieten de trein en werden opgevangen door de hulpdiensten en medewerkers van ProRail. Zij konden hun reis vervolgen.

Nagekeken door personeel ambulance

De trein werd nog nagekeken en is inmiddels weer vertrokken. Het treinverkeer is rond 12.45 uur hervat.

De mensen in de trein werd gevraagd wat voor soort lucht zij roken. De antwoorden varieerden van de lucht van een spuitbus tot nagellak remover. De conducteur gaf aan dat het lampje brandde dat aangeeft dat het toilet volzit. Mogelijk is de chemische lucht vrijgekomen tijdens het remmen en het optrekken van de trein.

De brandweer kwam met zeventien brandweerlieden bij de trein. Onder hen mensen die gespecialiseerd zijn in het handelen bij situaties met chemische stoffen.

Volledig scherm
Veel hulpdiensten bij het station in Deurne. © fotopersburo Bert Jansen/Harrie Grijseels
Volledig scherm
Veel hulpdiensten bij het station in Deurne. © fotopersburo Bert Jansen/Harrie Grijseels
Volledig scherm
Hulpdiensten bij station Deurne na melding van onwelwording. © Daphne Broers
Volledig scherm
Hulpdiensten bij station Deurne na melding van onwelwording. © Daphne Broers
  1. St Servatiusgilde in Lieshout bestaat 600 jaar: 'Vaandelzwaaien is als Joris en de draak’
    video

    St Servatius­gil­de in Lieshout bestaat 600 jaar: 'Vaandel­zwaai­en is als Joris en de draak’

    LIESHOUT - Willem van Pelt heeft zo zijn manieren om te testen of zijn zoontjes ook gildebroeders in hart en nieren zijn. ,,Bas, weet jij waar vendel voor staat?'', vraagt de hoofdman van het jubilerende St. Servatiusgilde tijdens de viering van het 600-jarig bestaan aan zijn 13-jarige zoon. Na een korte denkpauze antwoordt Bas met een reeks ridderlijke begrippen: ,,vrede, eendracht, nobelheid, discipline, eerbied, lach en leven.''