Volledig scherm
Bij de woning aan de Basstraat ligt het kapotte rolluik nog bij de voordeur. De recherche doet onderzoek in de woning. © Bert Jansen

Politie licht Helmonds stel van bed en neemt auto's in beslag: verdenking van witwassen

UpdateHELMOND - De politie is dinsdagochtend binnengevallen bij een woning in de Basstraat in Helmond. Beide bewoners zijn aangehouden. Volgens de politie gaat het om een verdenking van witwassen. Twee auto's en een aanzienlijk geldbedrag werden in beslag genomen.

De politie viel binnen rond 6.10 uur in de ochtend. Daarbij werd het rolluik bij de voordeur eraf getrokken en de deur ingeslagen. De politie was met de nodige mensen aanwezig. De recherche deed vervolgens onderzoek in het huis. Er werden twee auto's in beslag genomen en de politie stuitte op een paar duizend euro cash geld.

Het gaat om de 27-jarige bewoner van het huis en zijn vriendin, een vrouw van 24 jaar. Op het adres staat een klusbedrijf van de man ingeschreven.

Nachtelijke bezoekjes

Bij verschillende omwonenden was al langer het gevoel dat het niet pluis was in het bewuste huis. Ze wijzen daarbij onder andere op korte nachtelijke bezoekjes van mensen die iets kwamen ophalen. Drugs vermoeden zij, al hebben ze het nooit zo letterlijk gezien. Later verhuisde dat soort activiteiten naar het brandgangetje achter het huis.

Bloot rondlopen

Ook zagen zij hoe de bewoner betrokken was bij een ruzie op straat waarbij met stokken werd geslagen. Er was overlast van feesten waarbij de nodige drugs werd gebruikt. “Het liep dan geregeld uit de hand. Ik heb ook een keer mannen onder invloed bloot zien rondlopen en schreeuwen op straat onder de ogen van opgroeiende kinderen”, vertelt een voorbijganger.

Omwonenden hadden in het verleden geregeld contact met politie en gemeente, maar aan de situatie veranderde volgens hen weinig. Voor twee gezinnen met kinderen was het in de afgelopen jaren reden om te verhuizen. Tegelijkertijd zeggen andere bewoners in de straat dat ze nauwelijks last hadden van het opgepakte stel en zijn ze verrast door de arrestatie.

In samenwerking met indebuurt Helmond