Volledig scherm
Archieffoto ter illustratie. © Emiel Muijderman

Puppy doodziek na het eten van gifspons, die werd neergelegd achter Intratuin in Nuenen

NUENEN - Een puppy van vier maanden is woensdagmiddag doodziek geworden nadat ze een spons met gif erop had gegeten. De politie waarschuwt voor de gifsponzen, die vermoedelijk achter de Intratuin aan de Collse Hoefdijk in Nuenen zijn neergelegd.

De eigenaar van de puppy kwam daar ‘helaas te laat achter’, schrijft politie Nuenen op Facebook. Het hondje werd doodziek na het kauwen op de spons en is met spoed naar een dierenarts gebracht. De politie weet niet wie ze heeft neergelegd en waarschuwt hondeneigenaren uit te kijken. 

Vaker giftige sponzen neergelegd

In de omgeving vinden hondeneigenaren vaker gebakken sponzen, soms zelfs met leverpastei of ander eten erin verwerkt om ze extra aantrekkelijk te maken voor honden. Zo riep de gemeente Geldrop vorig jaar op om op te passen voor de gebakken sponzen. 

En in Vlijmen maakte een dierenhater nep-hondenvoer, dat naar paling en gebakken vlees rook. ,,Het is dus aantrekkelijk voor dieren om dit op te eten. Het eten van een gebakken spons kan dodelijk zijn voor honden en katten. Let dus goed op en lijn huisdieren aan”, zei de gemeente Heusden in een reactie. 

Volledig scherm
De politie Nuenen waarschuwt voor gebakken sponzen achter de Intratuin in Nuenen © Politie Geldrop-Mierlo, Nuenen, Son en Breugel